کد خبر 63010
تاریخ انتشار: ۲۹ مرداد ۱۳۹۰ - ۲۲:۱۰

فیلمی را كه آقای كروبی برای انتخابات ارائه داد، مجموعه‎ای از شكستن تمام خط قرمز‎‎ها بود، من وقتی در همین اتاق، فیلم انتخاباتی ایشان را دیدم، به‎نظرم به هیچ‎وجه قابل‎پخش نبود، چون تمام خط قرمز‎ها زیر پا گذاشته شده بود. شك كردم، از دفتر رهبری و از ایشان سؤال شد و رهبری پیغام فرستادند كه سخت‎گیری نكنید

سیدعزت‎الله ضرغامی رئیس سازمان صدا و سیما در گفت وگو با هفته نامه پنجره به موضوعات مختلف سیاسی و رسانه ای اشاره كرده است كه مفصل و خواندنی است. بخش هائی از این گفت وگو در ادامه آمده است:

* در طرح‎‎ها و برنامه‎ریزی‎‎های سازمان جهت تحقق‎بخشی به دغدغه‎های مقام معظم رهبری، در آگاهی‎بخشی به‎جامعه موفق بوده‎اید. ولی شاخصه‎‎های دیگر محل بحث هستند، به‎خصوص در بحث دین‎مداری و اخلاق، ما ریزه‎كاری‎‎هایی را داریم كه در خیلی از برنامه‎‎‎ها به‎ویژه برنامه‎های نمایشی رعایت نمی‎شوند، طبق نظر شما باید یك پكیج را از ابتدا تا انتها با هم دید و قضاوت كرد، اما رصد‎كننده هم خوراك آنی می‎گیرد و هم خوراك غایی و در لحظه، جست‎وجوگر نقاط ضعف‎ است.

* حوزه اخلاق، حوزه پیچیده‎ای است. مثلا در مورد برنامه‎‎های نمایشی كه اشاره كردید، كار‎های نمایشی به هر حال بر اساس درام مشخصی شكل می‎گیرند و اقتضائات دراماتیكی داستان باید در نظر گرفته شود. هر قصه شخصیت‎‎های مختلفی دارد و تا آخر برنامه نباید معلوم شود كه این شخصیت‎‎ها چگونه هستند، این‎‎ها بالأخره یك رفتاری با هم دارند. این رفتار بایستی باورپذیر باشد. یعنی كسی‎ كه به قول غربی‎‎ها بدمن «Bad Man» درام است، باید به‎خوبی ترسیم شده و یك‎سری خصوصیات داشته باشد. من اصلا نمی‎خواهم خطا‎هایی را كه صورت گرفته توجیه كنم. این مسأله در خیلی جا‎‎ها برمی‎گردد به ضعف داستان‎پردازی و شخصیت‎پردازی... .

* از روز اول، یكی از رویكرد‎های بنیادی من روی مسأله حجاب بوده است؛ همین نگاه را در سینما هم داشتم، متأسفانه بعضی از افراد مدعی امروز، آن ‎موقع این حركت جدی ما را زیر سؤال می‎بردند و می‎گفتند آقای ضرغامی چرا به لباس و موی سر بند كرده است؟! من همیشه می‎گفتم ما باید در همه حوزه‎‎‎ها وظیفه‎مان را به‎خوبی انجام دهیم؛ دستور اسلام، حجاب كامل است كه حداقل آن پوشش كامل موی سر و عدم استفاده از لباس تحریك‎كننده است و این باید در همه فیلم‎‎های سینمایی رعایت شود. شما فیلم‎‎های سینمایی سال‎های مسئولیت من در معاونت سینمایی را نگاه كنید، هیچ‎كدام چنین مشكلی ندارند

* در بعضی مواقع نگران می‎شوم وقتی می‎بینم برخی دوستان و هم‎فكران ما كه باید در تحقق دستورات اسلامی و سیاست‎‎های فكری و عقیدتی پشتیبان رسانه ملی باشند؛ موضعی انتقادی می‎گیرند، یعنی به‎جای این‎كه یك موضع حمایتی بگیرند كه اگر صداوسیما سخت‎گیری كرده و این سكانس را حذف كرده به‎خاطر مسأله حجاب و یا به‎خاطر یك كلام نامربوط بوده است خودشان تریبونی می‎شوند برای كسانی‎كه این مسأله را زیر سؤال می‎برند.

*الان كمتر می‎توان آرایش را در چهره بازیگران و مجریان دید و به واقع آرایش معنا ندارد. بازیگر باید گریم متناسب با نقش را داشته باشد. امری كه در گذشته بیشتر با آرایش انجام می‎شد تا گریم.

* اغلب در گفت‎وگو با شخصیت‎‎های دینی، حوزه‎‎های علمیه و روحانیت یكی از مباحثی كه مطرح می‎كنم این است كه در كار نمایشی رابطه بین زن و مرد را چگونه باید نشان داد؟ رابطه زن و شوهر، رابطه مادر و فرزند و یا رابطه صمیمی بین خواهر و برادر.

مردم از ما پذیرفته‎اند كه زنان را با حجاب كامل حتی در رختخواب نشان دهیم. اما وقتی می‎خواهیم روابط عاطفی و حسی را نشان دهیم، چه باید بكنیم؟ در كشور ما متأسفانه بعضی از نگاه‎‎ها افراطی است. مثلا یك عالم مجتهد در یك جلسه به ما گفت:‎ اخبار گفتن خانم‎‎ها چون یك عده را تحریك می‎كند خلاف شرع است. و یا امام جمعه محترم دیگری می‎گوید فیلم‎‎های خارجی به‎دلیل بی‎حجابی زنان، مطلقا نباید نشان داده شوند.

البته ما این نظرات را اجرا نمی‎كنیم، به‎عنوان یك نظر محترم هستند، اما ملاك ما نظرات حضرت امام (رحمت‎الله‎علیه) و رهبری (مدظله‎العالی)‎ در این زمینه است.

اما آیا واقعا یك گوینده خبر ممكن است برای عده‎ای تحریك‎كننده باشد؟ اگر این‎طور باشد، آن عده باید خودشان را اصلاح كنند! اگر كسی با نگاه كردن به گوینده خبر دچار آزار و اذیت می‎شود یا نباید نگاه كند یا باید خودش را اصلاح كند.

*در گذشته بسیاری از انتقادات رسانه ای نسبت به صدا و سیما به بیانیه های مفصل ، شدید اللحن و تند پاسخ داده می شد و و یكی از معاونین نیز مرتباً درگیر تنظیم این بیانیه ها بود كه آثار منفی زیادی هم به همراه داشت.
امروز چنین رویه ای اصلاً در صدا و سیما وجود ندارد. در بسیاری از برنامه‎‎های ما منتقدان شركت می‎كنند و در همان برنامه‎‎های زنده با صراحت هرچه تمام‎تر برنامه‎‎های صداوسیما را نقد می‎كنند، مدیریت صداوسیما را نقد می‎كنند.

* من به‎طور حضوری ۲۴ ساعت بعد از انتخابات، هم با مهندس موسوی و هم با آقای كروبی ملاقات داشتم، به آقای موسوی گفتم شما ۱۳ میلیون رأی آوردید كه این رأی یك رأی استثنایی است. با صراحت به ایشان گفتم با تبلیغات صدا و سیما بود كه چهره شما ظرف چند هفته برجسته شد. با آقای كروبی هم از قبل دوستی و رفاقت داشتم، در مجلس ششم وقتی ایشان رییس بودند، تا حدی كه در توان داشتند حمایت و پشتیبانی خوبی از صداوسیما كردند، آدم نمی‎تواند نسبت به تاریخ و آن‎چه كه اتفاق افتاده چشم ببندد، این همان نامردی است كه گفتم، ولی متأسفانه آقای كروبی در این جریان غرق شد و توجهی به توصیه دلسوزان نكرد

* فیلمی را كه آقای كروبی برای انتخابات ارائه داد، مجموعه‎ای از شكستن تمام خط قرمز‎‎ها بود، من وقتی در همین اتاق، فیلم انتخاباتی ایشان را دیدم، به‎نظرم به هیچ‎وجه قابل‎پخش نبود، چون تمام خط قرمز‎ها زیر پا گذاشته شده بود. شك كردم، از دفتر رهبری و از ایشان سؤال شد و رهبری پیغام فرستادند كه سخت‎گیری نكنید انتخابات است، بگذارید آزادی حاكم باشد هرچند كه این‎‎ها با ضوابط فعلی شما در تعارض است، ولی پخش كنید و بگذارید همه‎گونه امكان برای این رقابت فراهم شود. من بعضی مواقع احساس می‎كنم ظلم بزرگی به رهبری می‎شود، خیلی‎‎ها چون از مشی ایشان اطلاع ندارند، ممكن است قضاوت‎‎هایی داشته باشند، ولی با نظر رهبری و دستور ایشان ما این فیلم و خیلی از مستندهای انتخاباتی دیگر نامزد‎ها را كه پر از خط قرمز بود پخش كردیم و تمام افراد ممنوع و افرادی كه سابقه و پرونده داشتند، در این فیلم‎‎‎ها آمدند و ادعا‎های عجیب و غریب كردند.

* مسائل دیگری را هم به مهندس موسوی گفتم و حتی به وی گفتم شما هیچ مشكلی برای حضور در صدا و سیما ندارید، با این‎كه در این دو روز وقایع زیادی اتفاق افتاده، شما می‎توانید بیایید حرف‎‎های‎تان را بزنید. به‎شرطی كه یك نفر در كنار شما بنشیند؛ آقای دكتر حدادعادل و بعضی از شخصیت‎‎های سیاسی اعلام كردند كه حاضرند با ایشان مناظره كنند، این فضا را به ایشان پیشنهاد كردیم، ولی ایشان درخواستش از من (كه مستقیما هم با خود من مطرح كرد)، به شكل دیگری بود.

ایشان پیشنهاد دادند و گفتند كه من فقط این‎طور قبول می‎كنم كه یك نفره بیایم و مستقیم با ملت صحبت كنم، اما در كجای دنیا وقتی انتخابات تمام می‎شود، كاندیدای شكست خورده می‎آید و مستقیم با مردم صحبت می‌كند آن‎هم در شرایطی كه یك عده فرصت‎طلب در خیابان‎‎ها هستند و فضا را به‎هم زده‎اند و ایشان می‎خواهد به آن‎‎ها پیام بدهد! این مثل این می‎ماند كه در انتخابات دوم خرداد وقتی كه آقای خاتمی پیروز شده، به آقای ناطق نوری كه رأی نیاورده، این فرصت داده شود كه از تلویزیون با مردم صحبت كرده و انتقادات خودش را مطرح كند. ببینید این پیشنهاد چقدر خنده‎دار بود!

* وقتی در تظاهراتی عكس امام را پاره كردند، یك ساعت مانده تا پخش خبر بیست و سی، معاون سیاسی تلفنی از من سؤال كرد كه از این تجمعی كه انجام گرفت و برخی شعار علیه انقلاب داده و عكس امام را هم پاره كرده و روی زمین انداختند، می‎توانیم تصویر نشان دهیم؟

همان لحظه براساس همان اجتهاد رسانه‎ای كه عرض كردم، چون دانش، تجربه، زمان‎شناسی و تحلیل درستی از شرایط داشتم، به این نتیجه رسیدم كه وقتی این تصویر كه خیلی هم طبیعی اتفاق افتاده، پخش شود مردم مطلع می‎شوند كه این جریانی كه راه افتاده، اصلا امام را قبول ندارد، بحث رهبری انقلاب و شخصیت‎‎های امروز مطرح نیست، این‎‎ها كلا اصل انقلاب و امام را قبول ندارند.

مشابه همین در مورد حوادث عصر عاشوراست. عصر عاشورای سال ۸۸ كه در كنار آن همه عزاداری میلیونی كشور كه آن روز از همه شبكه‎‎های ملی و استانی پخش شد، جماعت اندكی زیر چهارراه فلسطین رقص و پایكوبی كردند، تصاویرش را ما پخش كردیم كه تكیه امام حسین (علیه‎السلام) را آتش زدند، آن‎موقع هم من از هر مسئولی می‎خواستم سؤال كنم كه آقا تصاویر امروز بعد از ظهر را در خبر نشان دهم، یا نه؟ یقین داشتم كه همه مخالفت می‎كردند.

* همان‎طور كه ممكن است یك مجتهد در جایی اشتباه كند و بلافاصله اشتباهش را با اطلاعات بعدی جبران كند ما نیز باید به مدیران سازمان این فرصت را بدهیم كه اگر جایی اشتباه كردند، بتوانند اشتباه خودشان را تصحیح كنند.

مثلا پخش تصاویر اهانت مجلس به رییس‎جمهوری. آیا آن را جزو اشتباهات خود محسوب می‎كنید یا نه؟
بله. ما به‎‎دلیل پخش این تصاویر استغفار كردیم. این اتفاق ناپسند و بی‎سابقه در صحن مجلس كه باعث تكدرخاطر شدید رهبری شد، نباید از تلویزیون پخش می‎شد.

*دو سه ماه قبل، بنا به دلایل مختلفی احساس كردم مجددا درباره مشیی كه در مقابل دولت دارم باید از رهبری سؤال كنم، لذا به‎صورت مكتوب از ایشان سؤال كردم. ایشان فرمودند همین مشیی كه از قبل داشتید، درست و صحیح است و همین مشی را ادامه دهید و رهنمود ایشان هنوز هم به قوت خود باقی است.

ملاحظه می‎كنید كه همین مشی، چقدر امروز به ما كمك كرده و ما این مشكل را پشت سر گذاشته‎ایم و امروز هم صدا و سیما در خدمت همه قواست و در واقع دولت چون مسئولیت سنگین‎تری نسبت به قوا دارد، طبیعی است كه بسیاری از وقت و همراهی‎‎های ما به دولت در سطوح مختلف اختصاص داده شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 4
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • امیر ۱۵:۰۴ - ۱۳۹۰/۰۵/۳۰
    0 0
    ازکجا بفهمیم که فیلم پاره کردن عکس امام راکه بسیارواضح بودخودصداوسیمایاافرادنزدیک به ان نساخته بودندتامعترضین رابدنام کنندوگرنه ان فیلم به ان وضوح چطورباان سرعت بدست سیمارسید؟اگرمیخواستندپاره کنندگان عکس امام رارسواکنندچرا صورتهایشان رانشان نمی دادند.کافی بودتصویربرداردوربینش راکمی بالاتر بگیرد انها پاره کنندگان عکس امام رانشان ندادندچون ازخودشان بودند.اگر بگوییدکه سیمانمیخواست ابروی پاره کنندگان عکس امام برودقابل قبول نیست چون چندروز بعدش که فیلم دادگاه معترضان راپخش کردند سران معترضین رابابدترین وضع نشان دادند.
  • SMAH1 ۱۵:۴۰ - ۱۳۹۰/۰۵/۳۰
    0 0
    دوست من،شما احتمالا اون تصاویر را ندیده ای.ما که دیدیم،کاملا مشخص بود در همان جمعی است که دارند تصاویرش را پخش می کنند(حرکت دوربین کاملا گویا بود)!
  • ۱۸:۳۳ - ۱۳۹۰/۰۵/۳۱
    0 0
    دیگه باورم شد آقای ضرغامی از کره ای دیگه به زمین تشریف آوردن؛ چند بار ایشان گفته کجای دنیا...فلان ویا کجای دنیا.....بهمان! آقای ضرغامی ! کجای دنیا تلویزیون انحصاری است؟ کجای دنیا تلویزیون محل رفت و آمد افراد خاصی است؟ کجای دنیا پس از پایان انتخابات حریف را بایکوت تصویری میکنن؟ اگر بد است که فلان کس بیاید و متکلم وحده صحبت کند پس چرا شما خودتان آن کار را آنهم به مدت دو سال انجام دادید؟ در تمام موارد حق مسلم را بخود دادید!! موافقید مناظره ای واقعی با خود شما انجام شود؟
  • ۱۸:۳۳ - ۱۳۹۰/۰۵/۳۱
    0 0
    از دقت نظر امیر خوشم اومد

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس